strona główna

24.05.2018

W ZSP nr 1 - ryby mają głos

 

17.05.2018 r. w naszej szkole odbyły się warsztaty kulinarne „Czas na ryby; karp i pstrąg lokalny” dla uczniów kształcących się w zawodach gastronomicznych. Spotkanie było prowadzone przez szefa kuchni hotelu Spałka w Kluczborku, pana Kamila Kleczkowskiego, przy wsparciu Rybackiej Lokalnej Grupy Działania „Opolszczyzna”.

 


Podczas warsztatów uczniowie mogli zobaczyć jak należy właściwe przeprowadzić obróbkę wstępną ryb i filetowanie oraz poznali kreatywne sposoby przygotowania potraw z rybami w roli głównej. Na zakończenie uczniowie sami sporządzali konkursowe potrawy z pstrąga, a dobierając różne dodatki stworzyli ciekawe potrawy.


I miejsce na najlepszą potrawę z ryb zdobyły uczennice klasy I TG: Wiktoria Szynkaruk oraz Katarina Recha.
Doceniono również zaangażowanie na warsztatach uczennicy Hanny Zygmunt, która także otrzymała nagrodę. Wszyscy uczestnicy warsztatów otrzymali nagrody pocieszenia ufundowane przez Rybacką Lokalną Grupę Działania „Opolszczyzna”.
 

Oprac. ZSP nr 1 w Kluczborku

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Archiwum wydarzeń:

2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018

2007 © Starostwo Powiatowe w Kluczborku